História verzií (noviniek) v Bakery, v module Odbyt:


Podrobný popis zmien vždy obsahuje dokument s podrobnosťami a obrazovými prílohami k novinkám v Bakery - pozrite si ho.

 

Vo verzii 3.32 programu BAKERY pribudol modul Nové dodacie listy.
Podrobný popis zmien

Program Bakery je doplnený o dva nové formuláre pre inú prácu s dodacími listami a jeden na týždenné objednávky. Formuláre sú ľahko a jednoducho prístupné z výpisu dodacích listov. Pre dodacie listy stačí dvojklik na odberateľa alebo linku. Pre týždenné objednávky pravý klik myškou. Informačný dokument (podrobný popis zmien) obsahuje obrazové prílohy pre pochopenie. Najjednoduchšie je však otestovať jednoduchosť a krásu práce.
V Formulári pre adresu môžete meniť dátum hore/dole a aj rozvoz (linku). Pri každej zmene sa v poli <Číslo DL:> zobrazí existujúci dodací list, alebo prázdne pole ak ešte nebol nahraný. Spoločne s číslom sa zmení tlačidlo na [Oprav], [Pozri], alebo [Nový]
Práca pri nahrávaní a oprave DL je taká istá, ako v pôvodnom nahrávaní. Cez číslo, názov, kópia z vybraného dátumu, odberateľský sortiment... Skrátka - všetko rovnaké. Je tam aj jedna nová vec: hľadanie výrobku podľa názvu. Podobne ako je hľadanie odberateľa vo výpise dodacích listov.
Formulár pre linku (cez Dvojklik na linku) má všetky vlastnosti a používanie ako formulár pre adresu. Naviac môžete meniť aj odberateľov na linke.
Tieto nové formuláre nemenia nič na doterajšej práci s dodacími listami. Stále môžete nahrávať nové dodacie listy priamo z výpisu dodacích listov cez [Novy] podľa liniek. Alebo opravovať cez [Oprav]. Je to len možnosť pracovať aj inak – jednoduchšie. Hlavne jednoducho a rýchlo reagovať na odberateľa, keď počas jedného telefonátu objednáva na viac dní a aj pre rôzne rozvozy. A ešte mení výrobky na už nahraných objednávkach.
A keď má aj týždenné objednávky často aj tam robí zmeny. Všetko v rámci jedného telefonovania.

Týždenné objednávky
Rýchla tabuľka objednávok: Naozaj rýchla - stačí len pravý klik na linku, odberateľa, dátum a zobrazí sa prehľadná tabuľka na celý týždeň.

Tak ako vždy, aj tieto úpravy sú testovacom režime na 30 dní. Môžete si ich odskúšať a uvidíte, ako vám to zjednoduší prácu. Len dvojklik, alebo pravý klik myškou a môžete meniť dátumy, linky a hneď nahrávať, opravovať, vymazávať.


Vo verzii 3.29 programu BAKERY pribudol modul Odosielanie faktúr + objednávky v nahrávaní.
Podrobný popis zmien

Trošku sme popracovali na ďalšom zjednodušení a zrýchlení pri nahrávaní nových týždenných objednávok. Často sa stáva, že odberateľ pri jednom telefonáte zadáva výrobky aj na viacej dní. Hlavne na konci týždňa aj na sobotu, resp. pondelok.
Vložili sme do nahrávania tabuľku Výpis týždenných objednávok.

Ako na to: Žiadna zmena – rovnakým postupom vyberte odberateľa pre nahrávanie nového dodacieho listu. Predtým, ako budete zadávať výrobky na dodací list, kliknite na [VÝPIS týždenné] v žltom poli. Upravte tabuľku objednávok. A potom cez [Kópie] a voľbu týždenné naplníte dodací list výrobkami.


Vo verzii 3.27 programu BAKERY pribudol modul Opravné faktúry.
Podrobný popis zmien

V zmysle § 71 ods. 2 zákona o DPH sa za faktúru považuje aj každý doklad alebo oznámenie, ktoré mení pôvodnú faktúru. Takýto doklad má označenie opravná faktúra. Opravná faktúra musí obsahovať poradové číslo pôvodnej faktúry + údaje, ktoré sa menia a nové údaje. Celková suma za opravnú faktúru je rozdiel pôvodných a nových údajov.
Na základe týchto požiadaviek bol vypracovaný nový modul Opravné faktúry.

Po zadaní čísla pôvodnej faktúry sa zobrazia fakturované výrobky.
Po zadaní údajov pre faktúru sa vystaví opravná faktúra.


Vo verzii 3.19 programu BAKERY pribudol modul Zaokrúhľovanie faktúr.
Podrobný popis zmien

Vložili sme do programu modul pre zaokrúhľovanie faktúr podľa zákona o platbe v hotovosti cez pokladňu. Modul pomôže odstrániť problémy pri prevode faktúr do účtovníctva - celková suma na faktúre a uhradená hotovosť na účtenke z eKasy budú rovnaké. Vaši odberatelia nebudú mať problém, akú sumu majú zaplatiť. Faktúru alebo účtenku.
Hodnota, o ktorú sa celková fakturovaná čiastka zaokrúhli, za zobrazí na faktúre ako centové zaokrúhlenie. Toto centové zaokrúhlenie je súčasťou faktúry. Je zahrnuté do súpisov faktúr a aj exportov faktúr do účtovníctva.

Po inštalácii novej verzie 3.19 s modulom musíte urobiť výber subjektov, pre ktoré sa budú zaokrúhľovať faktúry. Výber je v ponuke faktúry: [Spôsob tlače a vystavenie].

  1. Pre vybrané subjekty - v ponuke zoznamy odberatelia aktivujete/zrušíte automatické zaokrúhlenie faktúr len pre tento subjekt (Pozri prílohu 1)
  2. Len hotovosť - program nastaví automatické zaokrúhlenie pre všetky subjekty, ktoré majú kód platby hotovosť
  3. Všetky faktúry - zaokrúhlenie pre všetky subjekty. Pre vybraný subjekt môžete zrušiť zaokrúhlenie podľa Prílohy 1


Vo verzii 3.12 - 3.13 programu BAKERY pribudol modul Voľba počtu kópií pri hromadnej tlači a EDI komunikácia.
Podrobný popis zmien

Tlač zostáv
V ponuke je doplnená voľba na počet kópii vybranej zostavy. Voľba je funkčná pre hromadné tlače.

Windows tlač dodacích listov - úpravy tlačovej zostavy:

  • prehľadnejšia
  • jednoduchšie ručné opravy v expedícii
  • ľahké vyplnenie objednávky odberateľom

EDI komunikácia
Pri nábehu EDI s odberateľom je v komunikácia v skúšobnej prevádzke. Po otestovaní správ sa prepne do ostrej.



Prehľad zmien vo verziách 2.xx Produkčného systému Bakery:


Vo verzii 2.97 programu BAKERY pribudol modul Fakturácia vybraných výrobkov.
Podrobný popis zmien

Od verzie 2.97 je v programe Bakery nový modul, ktorý reaguje na požiadavku Zákona 91/2019 Z.z. a Vyhlášky č.37. Ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka Slovenskej republiky z 24. februára 2020. V odbyte je potrebné rozdeliť dodacie listy pre vybrané a nevybrané výrobky. Toto rozdelenie dodacích listov je nutné pretože sa bude každý typ (vybrané – nevybrané) robiť samostatná faktúra.
Pri vystavovaní faktúr pribudla voľba [Fakturovať výrobky]. Po výbere skupiny prehľadá dodacie listy a bude fakturovať len tie na ktorých je príslušný typ výrobkov (vybrané – nevybrané).

Ak nebude odberateľ požadovať rozdelenú fakturáciu podľa typov, môžete nahrávať dodacie listy bez zmeny doterajšej práce. Pri fakturácii ale musíte vybrať skupinu [Všetko – splatnosť podľa subjektu].
V podrobnom popise zmien nájdete detailnejšie informácie.


Vo verzii 2.96 programu BAKERY pribudol modul ŠARŽE - evidencia a prehľady.
Podrobný popis zmien

Na zistenie prípadného pôvodcu cudzorodých látok vo výrobku je nutné evidovať šarže jednotlivých surovín, použitých na dennú výrobu. Ručná evidencia je náročná na presnosť a zložité spätné vyhľadanie čo a kedy sa použilo na výrobu. Nový modul v programe „ŠARŽE“ túto činnosť zjednoduší.
V programe je nová ponuka „Evidencia šarže“ kde je prehľad, aká surovina s príslušnou šaržou bola kedy použitá vo výrobe. Prehľad je podľa suroviny, alebo podľa šarže.

Šaržu suroviny je potrebné nahrať podľa dodávateľa pri príjme. Ak ju dodávateľ neuvádza, doplní ju program.
Pri výdaji so skladu sa postupne odpisuje vydané množstvo suroviny z príjemky s príslušnou šaržou, výdaj je od najstaršej príjemky.
Výdaj je realizovaný cez žiadanku. Pri normovaní do výroby sa doplnia suroviny o šaržu.
Stav na žiadanke sa potom prevedie na výdajku.
V podrobnom popise zmien nájdete detailnejšie informácie k práci so šaržami.


Vo verzii 2.93 programu BAKERY pribudol modul Windows tlač z nahrávania DL.
Podrobný popis zmien

Pri nahrávaní nového dodacieho listu je klávesa [Ulož + Tlač] na jeho zápis a okamžitú tlač. Tlač bola nastavená pre ihličkové tlačiarne, bez možnosti výberu typu zostavy, výstupu, vlastnosti tlačiarne. Vo verzii 2.93 je doplnené automatické volanie štandardného formulára pre tlač.

V podrobnom popise zmien nájdete detailnejšie informácie k zmene programe.


Vo verzii 2.92 programu BAKERY pribudol modul Alternatívne LOGO.
Podrobný popis zmien

Keďže boli problémy pri používaní rôznych tlačiarní od rôznych výrobcov, bola upravená funkcia pre tlač obrázkov:

  • Možnosť použiť nové BMP grafické formáty pre logo firmy, pečiatku a podpis

V podrobnom popise zmien nájdete návod na vloženie loga, pečiatky a podpisu do Bakery.


Vo verzii 2.91 programu BAKERY pribudol modul ZAŤAŽENKY.
Podrobný popis zmien

Pre zaťaženky boli doplnené dve funkcie:

  1. Doplnený výpis, zobrazenie a tlač uzatvorených zaťaženiek
  2. Vystavenie, výmaz, uvoľnenie a blokovanie zaťaženiek z uzatvorených dodacích listov

V podrobnom popise zmien nájdete podrobnejšie informácie k novinkám.


Vo verzii 2.90 programu BAKERY pribudol modul Splatnosť faktúr.
Podrobný popis zmien

Zákon 91/2019 Z.z. o neprimeraných podmienkach v obchode s potravinami v paragrafe 3, bod 5 Neprimeranou podmienkou je aj:
  f) neuhradenie kúpnej ceny v lehote splatnosti - boli upravené lehoty v súlade s platnou legislatívou

V paragrafe 18, Prechodné ustanovenia:
  3) Zmluvy uzavreté medzi účastníkmi obchodného vzťahu pred 1.5.2019 účastníci sú povinní uviesť do súladu so zákonom do 30.9.2019. Na právne vzťahy pred 1. májom 2019 sa vzťahujú ustanovenia týchto zmlúv najneskôr do 30. septembra 2019.

Verzia 2.90 reaguje na túto legislatívnu zmenu. Po inštalácii sa nastaví pri všetkých odberateľoch maximálna doba splatnosti 30 dní od dátumu prvého fakturovaného dodacieho listu. Pri vystavovaní faktúr sa kontroluje dátum splatnosti, vypočítaný z údaja o splatnosti pre každého odberateľa s maximálnou dobou 30 dní. Ak je väčšia, skráti splatnosť na 30 dní. Ak je menšia, ponechá pôvodnú splatnosť. Úprava splatnosti sa realizuje len pri fakturácii dodacích listov, vystavených od 01.10.2019.
Pre vybraných odberateľov môžete toto skrátenie splatnosti zablokovať. Postup je v prílohe.


Vo verzii 2.88 programu BAKERY pribudol modul Evidencia v eKasa.
Podrobný popis zmien

Zmena výpočtu DPH na dodacom liste s kódom 11

Pri prechode na systém eKasa bol v legislatíve zmenený spôsob výpočtu DPH pre dodacie listy, hradené v hotovosti. eKasa počíta DPH ako klasická pokladňa - z jednotkovej ceny výrobkov s DPH. Upravené, pomerne komplikované výpočty zabezpečili, že sumy na dodacích listoch a účtenkách sú rovnaké.

Úprava evidencie úhrad a hotovosti

Systém eKasa požaduje všetky sumy (vklady, výbery, úhrady alebo storná) ako kladné číslo. Započítanie do evidencie je podľa typu dokladu. Registračné pokladne (ERP) evidovali hotovosť podľa hodnoty sumy.

Účtenka na záporný dodací list

Úpravu si vyžiadal prechod na eKasu. V eKase sú prísne podmienky na vrátený tovar (reklamácie). V programe bolo nutné rozlíšiť typ dokladu pri zápornej celkovej sume. Tieto akcie prebiehajú automaticky bez nutnosti zásahu obsluhy.

Import dokladov vystavených v eKasa

Prenos EDI správ medzi programom Bakery na vlastné predajne (Pokladňa eKasa) bol rozšírený o nové doklady:
Dopň stav - príjem na sklad v pokladni bez dodacieho listu (napr. pri závoze výrobkov počas dňa)
Storno DL - oprava DL pri preberaní výrobkov (pri rozdieli v počte kusov na DL)
Vrátené PLU - odpis nepredaných výrobkov a vrátených do výroby


Vo verzii 2.85 - 2.87 programu BAKERY pribudol modul Online Registračná Pokladňa (ORP) pre systém eKasa.
Podrobný popis zmien

Nový modul ORP reaguje na zmenu fiškálnych tlačiarní na systém eKasa. Naša snaha bola zachovať spôsob práce pri úhradách či už dodacích listov, alebo faktúr. Pri programovaní nového modulu sme použili formu a ponuky pôvodného modulu fiškálnych tlačiarní. Celá realizácia zmien sa preniesla do programových úprav a servisnej inštalácie. Vy ako užívateľ programu ani nespoznáte rozdiel medzi prácou s ORP a ERP.

V podrobnom popise zmien nájdete informácie, čo sme v programe zrušili a čo je nové. Súčasťou je nová povinnosť odosielania Off-Line dokladov na Finančnú správu do 48 hodín (oprava - bolo zmenené na 96 hod). Nájdete tu tiež popis nových kontrolných správ (zobrazovaných v okne) s odporúčaním, ako očetriť chybové stavy pri práci s eKasou.


Vo verzii 2.84 programu BAKERY pribudol výstup Tlač prázdnej linky rozvozu.
Podrobný popis zmien

Nová tlač prázdnej linky rozvozu, ktorá slúži na zápis objednávok od odberateľov, keď nie ste pri počítači.

Formát a vzhľad linky je rovnaký ako pri tlači rozvozu:

  • Výber výrobkov pre každú linku: použite export do EXCELu a Vyberte výrobky
  • Tlač linky


Vo verzii 2.78 programu BAKERY pribudli funkcie Skupiny subjektov.
Podrobný popis zmien

Nová ponuka na zaradenie rôznych subjektov do skupín. Slúži na výpis výrobkov v dennej expedícii za vybranú skupinu.

Subjekt môžete zaradiť súčasne do rôznych skupín.


Vo verzii 2.77 programu BAKERY pribudli možnosti Textové faktúry, Prázdny DL, Evidencia dochádzky.
Podrobný popis zmien

TEXTOVÉ FAKTÚRY:

  • Vstupná obrazovka, tlač, výmaz je rovnaký, ako u faktúr z odbytu
  • Na vystavenie faktúry sa zobrazí obrazovka s možnosťou zadať ľubovoľný text
  • Pre opakujúce sa texty je možné si urobiť šablóny na opakovanie textu do faktúr

EVIDENCIA DOCHÁDZKY:

  • Nahratie denného pracovného Fondu na výpočet nadčasov
  • Časy sa zadávajú v tvare HH:MM (napr 08:30) dvojbodka za HH je povinný údaj
  • Práca cez polnoc sa zadáva v deň nástupu od času nástupu do 24:00 a nasledujúci deň od 00:00 do ukončenia
  • Po nahraní celej dochádzky sa vypočítajú hodiny celkom
  • Náhrady mzdy sa zadávajú dvojklikom v kolónke kód


Vo verzii 2.75 programu BAKERY pribudli možnosti výstupov Expedícia výrobkov podľa odberateľov a Tlač do Excelu.
Podrobný popis zmien

Nová vlastnosť ponuky Denná expedícia: súčty za výrobok podľa odberateľov.
Sumár výrobkov podľa zadania v ponuke expedícia môžete zobraziť podľa:

  • Adresy, kde sa výrobky fakturujú
  • Subjektu, pre ktorý sa nahrávajú dodacie listy
  • Pre odberné miesta

Pri tlači je výber výstupu do Office Excel. Vyexportuje sa nový formát excelovskej tabuľky.


Vo verzii 2.72 programu BAKERY pribudla funkcia Prepočet cien vo vybranom cenníku o zvolené percento.
Podrobný popis zmien

Nová funkcia prináša zjednodušenie a uľahčenie práce pri tvorbe nových cenníkov. Do nového cenníka môžete prepísať ceny z vybraného existujúceho cenníka bez nutnosti nahrávania cien, následne len doplniť zmeny. Nová je možnosť prepočítať zobrazené ceny o zvolené percento.

Najvhodnejšie je prepočítať celý nový cenník vybraným percentuálnym rozdielom (kladným, alebo záporným číslom pre zvýšenie alebo zníženie ceny) a následne individuálne opraviť niektoré iné, rozdielne ceny.


Vo verzii 2.71 programu BAKERY pribudla voľba Pečiatky a podpis firmy na dodacie listy.
Podrobný popis zmien

Upravená a doplnená Windows tlač dodacích listov. Na dodacie listy sa automaticky vytlačí naskenovaná pečiatka s podpisom. Pečiatka a podpis sú viazané na užívateľa. To znamená, že každý užívateľ môže mať svoj vlastný naskenovaný podpis, alebo sa môže používať jeden pre celú firmu.

Vloženie pečiatky s podpisom: pre užívateľa vložte naskenovanú pečiatku s podpisom. Ak budete používať len jeden podpis, vložte každému užívateľovi rovnakú naskenovanú pečiatku s podpisom. Ak budete používať rôzne podpisy - vložte každému užívateľovi pečiatku s jeho podpisom.


Vo verzii 2.70 programu BAKERY pribudla voľba Úhrady faktúr cez klik.
Podrobný popis zmien

Zjednodušený modul nahrávania úhrad faktúr a sledovanie neplatičov. Úhrady sa nahrávajú len klikom na vybranú faktúru, alebo výberom hromadnej úhrady. Modul pracuje aj s uzatvorenými dokladmi.

Saldokonto úhrad faktúr:

  • Nahrávanie, zápis úhrad faktúr
  • Sledovanie neuhradených faktúr, tzv. neplatičov


Vo verzii 2.69 programu BAKERY pribudla voľba Produktový list výrobku.
Podrobný popis zmien

Produktový list obsahuje všetky údaje a vlastnosti výrobku. Má dve strany „údajovú“ a „výrobnú“ (pozri popis). Na prvej strane sú všeobecné informácie o výrobku, ktoré poskytujete odberateľom. Na druhej strane je technologický postup výroby. Na naplnenie komplexného listu stačí zrealizovať pár krokov.
Základné údaje o výrobku a výživové hodnoty naplní program. Môžete vložiť aj fotografiu výrobku. Vlastnosti a prehlásenia podľa potreby upravte alebo ponechajte predefinovaný text. Prázdne polia sa nebudú tlačť.

Zloženie a Alergény môžete nahrať, alebo elegantne vypočítať zo špecifikácií surovín. V pôvodnej verzii NUTRIK boli u surovín len živiny, v novej sú aj alergény a zloženie. Pozri NUTRIK verzia 1.24 „Modul zloženie a alergény vo výrobku.
Po nahratí údajov, potrebných k výrobe sa receptúra automaticky prepočíta na gramy. Nevyplnené polia a rozmery sa nevytlačia.
Pri voľbe k Produktovému listu výrobku sú možnosti tlače:


Vo verzii 2.68 programu BAKERY pribudla funkcia Oprava objednávok v týždennej tabuľke.
Podrobný popis zmien

Nové tlačidlo Výpis na zobrazenie tabuľkového výpisu týždenných objednávok za odberné miesto. V tabuľke môžete opravovať, vkladať nové výrobky, alebo vymazať naraz za všetky dni v rámci týždňa. Aktualizovaná tabuľka sa prepíše do objednávok podľa dní.

Výhodou je prehľad o všetkých objednávkach bez potreby otvárať ich podľa dní.


Vo verzii 2.67 programu BAKERY pribudla voľba Linka z uzatvorených dodacích listov.
Podrobný popis zmien

V ponuke Uzávierky pribudla Linka rozvozu na tlač linky (aj na obrazovku) za ľubovoľný deň z uzatvorených dodacích listov.

Použitie je napríklad na kontrolu expedície výrobkov za linku počas sviatkov za predchádzajúci rok.


Vo verzii 2.66 programu BAKERY pribudla funkcia Prepis objednávok z Excel tabuľky na dodacie listy.
Podrobný popis zmien

Nová funkcia na vytvorenie dodacích listov z tabuľky z Excelu. Z programu sa vyexportuje prázdna linka rozvozu s naplnenými výrobkami. Excel linku môžete vyplniť na ľubovoľnom počítači, nezávisle od programu Bakery.

V ponuke Prepis objednávok sa potom z vyplnenej Excel tabuľky urobia dodacie listy.


Vo verzii 2.65 programu BAKERY pribudla voľba Aktívni/neaktívni odberatelia.
Podrobný popis zmien

Subjekt alebo odberné miesto ktorému už nedodávate výrobky, môžete presunúť do neaktívnych. Neaktívny odberateľ znamená, že ho už nemáte na linkách a nedajú sa nahrať nové dodacie listy. V prehľadoch a štatistikách sú ale všetky údaje jeho údaje započítané.

Neaktívny sa dá vrátiť aj s jeho pôvodnými údajmi


Vo verzii 2.64 programu BAKERY pribudol Modul - Úhrady Faktúr.
Podrobný popis zmien

Nový voliteľný modul na sledovanie neplatičov. Hlavná zmena je priama práca pri úhradách aj s uzatvorenými faktúrami a zaradenie do úhrad aj bločkov, vytlačených na registračnej pokladnici (fiškálnej tlačiarni). Modul obsahuje dve ponuky:

  • Nahrávanie úhrad
  • Neplatiči pohľadávky

Po otvorení dokladu môžete zadať číslo faktúry, pre ktorú chcete nahrávať úhradu. Program hľadá podľa čísla aj v uzatvorených faktúrach, t.j. môžete nahrať úhrady faktúr aj z predchádzajúcich rokov.
Užívatelia, ktorí už používate Bakery a nebudete nahrávať spätne úhrady za staršie faktúry, zadajte v parametroch dátum začiatku evidencie, t.j. faktúry vystavené pred týmto dátumom sa nezapočítajú do nezaplatených.


Vo verzii 2.63 programu BAKERY pribudla Úprava tlače cenníkov a vystavovanie dobropisov.
Podrobný popis zmien

Tlač cenníkov bola doplnená o položku „Jednotková cena za 1 kg.“ Pri tejto voľbe pre výrobky, ktoré majú mernú jednotku v „ks“ sa cez gramáž vypočíta cena za 1 kg a vytlačí sa aj v cenníkoch.

Úprava programu na vystavenie dobropisov aj z uzatvorených dokladov. Nemusíte robiť žiadne vrátenie, alebo zrušenie uzatvorených dokladov. Len zadáte obdobie, za ktoré chcete vystaviť dobropisy a program prehľadá uzatvorené aj neuzatvorené doklady a zaradí ich do výpočtu. Môžete vystaviť dobropis aj za celý rok - nezávisle od uzatvorenia dokladov.


Vo verzii 2.61 programu BAKERY pribudol Výpis uzatvorených dodacích listov.
Podrobný popis zmien

V tejto verzii sú zjednotené obrazovky pre prácu s aktívnymi a tiež uzatvorenými dodacími listami. Obrazovky sú rovnaké dizajnovo a aj ovládaním. Uzatvorené DL sú doplnené o súčty ceny s DPH, bez DPH a samotnej DPH za dodacie listy zobrazené vo výpise.

Tlač „Výpis dodacích listov - podľa obrazovky“ vytlačí výpis tak ako je zobrazený na obrazovke vrátane zoradenia DL. Tlač „Dodací list“ Vytlačí DL podľa nastavení parametrov tak, ako je nastavené v obrazovke pre aktívne dodacie listy.


Vo verzii 2.60 programu BAKERY pribudol Výpočet výživových hodnôt.
Podrobný popis zmien

Nariadenie Európskeho parlamentu a Rady (EÚ č. 1169/2011 z 25. Októbra 2011 o poskytovaní informácií o potravinách spotrebiteľom), zavádza nové označovanie výrobkov. Výrobcom potravín určuje povinné a špecifikuje dobrovoľné údaje o výživových hodnotách. Na všetkých balených potravinách predávaných v rámci EÚ musia byť uvedené výživové hodnoty najneskôr v decembri 2016.

Pre výpočet musíte poznať receptúru (normu) výrobku a výživové údaje surovín použitých v norme. Údaje o surovinách vám poskytne dodávateľ, prípadne ich môžete získať z potravinových databáz.


Vo verzii 2.59 programu BAKERY pribudlo Rozdelenie liniek na dva smery „A“ a „B“
Podrobný popis zmien

V tejto verzii je nová možnosť rozdeliť existujúcu linku na dva smery a vytlačiť každý smer ako samostatnú linku.
Rozdelenie platí len pre zadaný dátum rozvozu. Použitie: keď sú veľké objednávky (napr. sviatky) a auto nedokáže na jeden krát rozviesť celú linku.

Nový kód fakturácie „Za linku“ (kód 60, 61)

Subjekty zaradené do tohto kódu sa fakturujú po zadaní čísla linky a faktúry sa zoradia podľa poradia na linke. Použitie tohto kódu je výhodné keď faktúry pre niektoré subjekty neposielate poštou, ale vodičom na linke. Hlavne faktúry platené v hotovosti, keď musíte odovzdať aj účtenku z fiškálnej pokladnice (tlačiarne).

Pri výbere „za Linku“ a čísla linky sa vystavia faktúry len pre subjekty s kódom 60 a 61 na danej linke. Subjekty s iným kódom fakturácie (denná, dekádna, ...) sa pri fakturácii „za Linku“ preskočia a faktúry sa nevystavujú.


Vo verzii 2.58 programu BAKERY pribudol Dobropis z vystavených faktúr.
Podrobný popis zmien

Nová verzia programu prináša nový spôsob vystavenia a výpočtu dobropisu z faktúr, vystavených za zadané obdobie.

Tento dobropis sa používa ako vrátenie percentuálnej čiastky z dodaných výrobkov. Pôvodný spôsob vypočítal dobropis z dodacích listov bez zľavy poskytnutej na faktúrach.


Vo verzii 2.57 programu BAKERY sú upravené Dekádne výpisy.
Podrobný popis zmien

  1. Možnosť zadania dátumov aj na prelome mesiacov - táto voľba je pre dekádny výpis za týždennú fakturáciu
  2. Parametre tlače pre TAVIP tlač a DOS Printer


Vo verzii 2.56 programu BAKERY je zabudovaná:
Podrobný popis zmien

Kontrola faktúr na číselný rad. V ponuke Počiatočné nastavenie:
Môžete zapnúť kontrolu čísel vystavovaných faktúr na číselný rad pre daný rok. Rozsah čísel faktúr môžete ľubovoľne zmeniť.
Pri vystavovaní faktúr program upozorní ak číslo faktúry je mimo zvolený číselný rad pre daný rok.


Vo verzii 2.55 programu BAKERY je ako novinka umožnený Hromadný výber údajov v tabuľke:
Podrobný popis zmien

Program je rozšírený o novú funkciu hromadný výber. Označenie funkcie v Podrobnom popise zmien Po kliku na túto ikonu sa zobrazí okno na hromadný výber položiek.


Vo verzii 2.53 programu BAKERY je doplnená:
Podrobný popis zmien

Evidencia platieb v hotovosti za dodacie listy alebo faktúry bez použitia registračnej tlačiarne v rámci programu BAKERY. Evidencia je nový modul, ktorý po aktivácii dodávateľom sprístupní ponuky z registračnej pokladnice.

  1. Prehľady – Za zadaný dátum sa načítajú dodacie listy odberateľov, ktorý majú kod 11 (denne v hotovosti), alebo faktúry s platbou hotovosť (Vzor tlačovej zostavy v podrobnostiach)
  2. Úhrady účteniek za dodacie listy – DEKÁDNE VÝPISY (Po kliknutí do hlavičky stĺpca)
  3. Úhrady účteniek za faktúry – Ponuka slúži na nahrávanie skutočne prijatej hotovosti, sledovanie neplatičov, tlač upomienky


Vo verzii 2.52 programu BAKERY je doplnená:
Podrobný popis zmien

Zostava tlače prílohy 1 k faktúre samostatne.
V parametroch tlače faktúr je možnosť zmeniť formát prílohy 1 na sumárny dodací list


Vo verzii 2.51 programu BAKERY sú realizované výživové hodnoty výrobkov.
Podrobný popis zmien

Nastavenie modulu v System - Nastavenia - Parametre
Po nastavení parametra sa sprístupní tlačidlo „Výživové h.“

Klikom na tlačidlo sa otvorí obrazovka na zadanie hodnôt.


Vo verzii 2.50 programu BAKERY sú realizované úpravy:
Podrobný popis zmien

Pre tlač cenníkov a ovládanie zmeny ukazovateľa na dodacom liste „FATKÚRA“
Tlač cenníkov – v pôvodnej verzii bola možná len z obrazovky „Cenník za obdobie“. V novej verzii je tlač prístupná aj z obrazovky „Rozbaľ výrobky“.
Cenová ponuka – výber výrobkov zaradí do tlače len vybrané výrobky, voľba názvu zostavy a údajov výrobkov
Zmena statusu DL „Faktúra“ – do oprávnení užívateľa bola zaradená zmena statusu a pridaný parameter: otázka v programe „Chcete naozaj zmeniť status?“


Verzia 2.30 programu BAKERY prináša rozšírenie o 10%-nú DPH
Podrobný popis zmien

Rozšírenie programu o 10% DPH na vybrané výrobky plne rešpektuje spôsob odbytu a fakturácie v pekárenských výrobniach. DPH sa nahráva s dátumom platnosti novej sadzby. Program vždy dosadí sadzbu DPH podľa dátumu dokladu.
Nové sadzby môžete nahrať kedykoľvek v priebehu decembra 2015. Uplatnia sa až na nových dodacích listoch nahrávaných na dátumy od 01.01.2016.

V ponuke ZOZNAMY – Ceny – Cenník za obdobie môžete vytlačiť zostavu:
„DUÁLNE CENY VÝROBKOV S 10% DPH“ pre každý cenník.

Po nahratí dodacích listov odporúčame vytlačiť „Kontrolu sadzby DPH pre výrobky“
Na opravu DPH použite voľbu „Zámena výrobkov“ vo formulári Výber údajov a parametre